Takaisin

 

Lapin ylioppilaslehti 1/2007

Wiljami sai uuden valkokankaan

Iisakki Härmä

 

Vuoden alku oli elokuvakerho Cineman pitkällisten toiveiden täyttymys. Elokuvien esityspaikkana toimivaan Wiljamiin saatiin pystytettyä uusi rullattava valkokangas. Edelliseen pingotettavaan kankaaseen oli kymmenen vuoden aikana jo ehtinyt kertyä runsaasti likaa, naarmuja ja reikiä. Teippaukset ja paikat häiritsivät elokuvaan eläytymistä. 

Viime kesänä hankittu rullattava valkokangas sai odottaa kattoon asentamista koko edellisen syksyn, jolloin Cinema joutui
edelleen sinnittelemään räsykankaan kanssa. Uusi valkokangas maksoi asennuksineen yli 10 000 euroa, josta pääosan maksoivat Rovaniemen kaupunki ja Wiljamin omistama Kansantalo Oy. 

Uuden kankaan monen vuoden suunnittelusta ja rahoituksen hakemisesta uupunut Cineman puheenjohtaja Ulla Vilponen on tyytyväinen: 

– Nyt se on siellä. Kuva on paljon kirkkaampi ja puhtaampi. Rullattava versio on myös helpompi ja turvallisempi laskea alas. Ennen jouduttiin aina kiipeämään ylös tikkaita kangasta ripustamaan. 

Valkokangas palvelee elokuvakerhon lisäksi myös muita tilojen käyttäjiä. Vaihtuvan toiminnan vuoksi sitä ei voida kuitenkaan pitää jatkuvasti esillä. Rullattava versio säilyy paremmassa kunnossa ja sileämpänä kuin pingotettava kangas, joka jouduttiin näytösten jälkeen viikkaamaan ja laittamaan kaappiin.


– Siksi päädyimme tähän kalliimpaan rullattavaan versioon. Uusi pingotettava kangas olisi viiden vuoden päästä ollut taas yhtä pahassa kunnossa, Vilponen toteaa.